Een ideale woonomgeving

In Julianakwartier woont u comfortabel, ruim en rustig, maar ook gezellig! De buurt is enorm populair en dat is niet voor niets. U heeft hier letterlijk alles bij de hand aan dagelijkse voorzieningen, uitgaansmogelijkheden en natuur. Verse broodjes haalt u bij de bakker aan de Sprengenweg, op zaterdag loopt u zo naar het centrum van Apeldoorn om een kopje koffie te drinken op een terrasje, en voor een flinke wandeling gaat u naar een van de parken in de buurt.

Omgeving

U woont hier in de driehoek Hoogakkerlaan, Sprengenweg, Koning Lodewijklaan. De bebouwing is geïnspireerd op de jaren ’30 architectuur van bijvoorbeeld de nabijgelegen Badhuisweg. De buurt is rustig, ruim en groen opgezet. Veel volwassen groen zorgt voor een aangename, statige sfeer. Ondanks dat u hier zo dicht bij het centrum woont, is parkeren geen enkel probleem. En wilt u de buurt eens uit? U zit ook zo op de snelweg!

Groene locatie

U wordt letterlijk omringd door groen. Niet alleen in de wijk zelf, maar ook door de vele parken in de buurt. Rondom en in Het Loo, het Sprengenbos, het Park Berg en Bos of het Orderbos kunt u heerlijk wandelen. Ietsje verder weg, komt u op de Veluwe waar u urenlang kunt wandelen of fietsen door de mooiste landschappen.

Voorzieningen

U loopt of fietst zo het centrum van Apeldoorn in. Naar de markt, uit eten, terrasje of uitgebreid shoppen? U kunt de auto laten staan! Uw dagelijkse boodschappen doet u in uw eigen buurt waar u supermarkten vindt, maar ook speciaalzaken zoals de bakker, de kapper en een wijnlokaal. Ook scholen en kinderopvang zijn dichtbij.

Een plek met een verhaal

Het Juliana ziekenhuis kwam voort uit de eerste ziekenhuizen in Apeldoorn: het ziekenhuis aan de Sprengenweg (uit 1886) en het Kinderziekenhuis Mary (uit 1887). Sinds 1936 was het ziekenhuis bekend onder de naam Juliana Ziekenhuis; een klein, particulier ziekenhuis met een sterk filantropisch karakter.

Het ziekenhuis bestond uit 3 zaaltjes: een voor vrouwen, een voor mannen en een voor de klassenpatiënten. In totaal waren er 8 bedden. Het ziekenhuis werd gerund door een echtpaar; de ziekenvader en –moeder. Zij deden de ziekenverzorging en waren tegelijkertijd huishoudelijke dienst. De eerste gediplomeerde verpleegster werd pas in 1896 aangenomen. In 1911 kwam er een eigen verpleegstersopleiding.

In de jaren die volgden, groeide het ziekenhuis uit tot een groot, modern ziekenhuis. Was het Juliana ziekenhuis in het begin nog slechts een statige villa met fraaie raamdetails en opvallende torentjes, in de loop der jaren werd er flink uitgebreid. In de jaren zestig van de vorige eeuw kwam er nieuwbouw bij in de vorm van hoogbouw.

Samen met het Lukas ziekenhuis ging het Juliana Ziekenhuis in 1986 over in Ziekenhuiscentrum Apeldoorn, met de locaties Lukas en Juliana. In 1999 fuseerde het Ziekenhuiscentrum met het Streekziekenhuis Het Spittaal in Zutphen en ontstond Gelre Ziekenhuizen. De locatie Lukas onderging vanaf 2003 een grondige renovatie, waarna de locatie Juliana in 2009 werd afgestoten. De vestiging Juliana werd in 2013 gesloopt.

Een nieuwe toekomst

De eerste schetsen en plannen zijn klaar, maar voordat we alle ontwerpen definitief maken, horen we graag uw wensen. Meld u aan als geïnteresseerde en vul de woonwens-enquête in, dan kunnen we uw ideeën nog meenemen in de definitieve uitwerking!

 

Inschrijven als reservekandidaat voor een woning in Julianakwartier

De inschrijftermijn is inmiddels verlopen. U kunt zich nog wel inschrijven als reservekandidaat!

Heeft u al een persoonlijk account? Log dan hier in. Ga naar ‘Digitaal Inschrijfformulier’ en schrijf u definitief in. Nog geen account? Meld u dan hieronder aan. Na het activeren van uw account (u ontvangt een e-mail ter bevestiging), kunt u het inschrijfformulier digitaal ondertekenen via uw eigen account.

Verkoop & informatie

Heeft u vragen over Julianakwartier?
Stel ze via 'Mijn chat' in uw persoonlijke account
julianakwartier.nieuwbouwpro.nl/inloggen

Nieuwbouwcentrum Apeldoorn
Roggestraat 167
7311 CC Apeldoorn
Tel. 055-5777107
info@nieuwbouwcentrumapeldoorn.nl
www.nieuwbouwcentrumapeldoorn.nl

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2